Nieuws uit 2021

Dure aankoop van sigaretten omzeilen door op de zwarte markt te kopen? Geen goed idee!

In sigaretten worden chemische stoffen verwerkt en bij het roken komen ook nog verbrandingsproducten vrij. Daarom moeten ze omwille van gezondheidsredenen worden vermeden, ook de sigaretten uit het “gecontroleerde” legale circuit. In de strijd tegen tabak worden de accijnzen erop steeds hoger, waardoor de prijs van een pakje tabak stijgt. Deze maatregel, bedoeld om het roken te ontmoedigen, werkt zeker bij een jong publiek.

donderdag, 19 augustus 2021

Hoger risico op terugkerende longontsteking bij rokers

Onderzoekers van de Universiteit van Nottingham volgden een jaar lang mensen die in het ziekenhuis terechtkwamen met een longontsteking. Ze wilden nagaan of roken het risico op terugkerende longontsteking en herhaalde ziekenhuisopname verhoogt. Uit hun studie blijkt dat het risico maar liefst 42% hoger is bij rokers. En bij ex-rokers nog steeds 24% hoger dan bij niet-rokers.
maandag, 26 juli 2021

Het risico op longkanker is bijna vertienvoudigd bij Australiërs die niet meer dan 1 à 5 sigaretten per dag roken

Nieuw bewijs toont aan dat het risico op kanker toeneemt met elke sigaret, zelfs bij lichte rokers

Vandaag, in aanloop naar de Werelddag zonder Tabak, werd een Australisch onderzoek gepubliceerd. Daaruit blijkt dat roken het risico op 12 soorten kanker aanzienlijk verhoogt en dat 1 op de 7 huidige rokers tijdens zijn leven longkanker zal krijgen.

vrijdag, 4 juni 2021