Logo

Verdien elk jaar € 2740, dankzij Stichting tegen Kanker!

dinsdag, 23 februari 2021
Geen wedstrijd. Geen lastige vragen. Het kost je niets. Het enige wat je moet doen, is… stoppen met roken! Rokers geven gemiddeld € 2740 per jaar uit aan sigaretten. Kiezen ze voor roltabak, dan kost roken hen nog steeds € 1574 per jaar. Dat is een smak geld die je zou kunnen besparen, niet?
 
En de besparing zal jaar na jaar groter worden! Onze federale regering heeft de accijnzen op sigaretten en roltabak recent opgetrokken. Je hebt waarschijnlijk al gemerkt dat je sinds januari 2021 flink meer betaalt voor je rookwaar. In 2022, 2023 en 2024 kunnen er bijkomende verhogingen volgen. België is immers aan een inhaalbeweging bezig zodat de prijzen van bij ons in de buurt komen van de prijzen in Nederland of Frankrijk (10€). Ideaal moment nu om te stoppen met roken!
Om rokers te helpen met stoppen, bestaat er al enkele jaren de gratis dienst Tabakstop, van Stichting tegen Kanker. Het team achter Tabakstop bestaat uit gespecialiseerde tabakologen die naar je luisteren, je vragen beantwoorden en je meer vertellen over de mogelijke oplossingen om te stoppen met roken. Via Tabakstop kan je tevens een beroep doen op een persoonlijke coach; acht één-op-één sessies zijn volledig gratis. De dienst Tabakstop is alle dagen bereikbaar van 15 tot 19 uur via het nummer 0800 111 00. Daarnaast is er ook de Tabakstop-app. Deze gratis en reclamevrije smartphone-applicatie informeert en begeleidt je tijdens je hele rookstopreis.
 

Stoppen met roken. Het kan!

Probeerde je al eerder te stoppen, maar is het niet gelukt? Laat de moed niet zakken. “Gemiddeld hebben zwaar verslaafde rokers vijf tot zes stoppogingen nodig voor het hen lukt. Dus geef het zeker niet op als je de eerste keer de mist ingaat!”, aldus Suzanne Gabriels, expert tabakspreventie bij Stichting tegen Kanker. “Uit elke rookstoppoging trek je lessen die je kans op succes de volgende keer vergroten.”
Sommige hulpmiddelen, zoals de hotline, app en acht coachingsessies van Tabakstop, zijn gratis. Andere kosten geld, maar dan nog zal dit steeds vele malen goedkoper zijn dan blijven roken! Investeren in stoppen met roken loont! Op de website van Tabakstop kan je via de calculator (www.tabakstop.be/calculator) snel en eenvoudig berekenen hoeveel je elk jaar bespaart. Waar wacht je nog op?
De Tabakstop-tabakologen luisteren, informeren en begeleiden je gratis op het nummer 0800 111 00 of via het online formulier.