Nieuws uit 2022

Maak kennis met Helpy, je Tabakstop-assistent!

Ben je een roker, een familielid of een zorgverlener?

Helpy, je persoonlijke Tabakstop-assistent, helpt je informatie en hulp te vinden om te stoppen met roken.

Klaar om hem te ontmoeten? Klik gewoon op het icoontje rechtsonder op je scherm om het gesprek te beginnen!

Wil je rechtstreeks met een van onze tabakologen spreken? Bel dan het gratis nummer 0800 111 00 op werkdagen van 15.00 tot 19.00 uur.

dinsdag, 14 juni 2022
Logo

Jaarverslag 2021

In 2021 had Tabakstop 19 951 contacten via email en telefoon. Via onze Facebook- pagina, Messenger en de Tabakstop-app hadden we in totaal 29 775 contacten. De website registreerde zelfs 285 640 unieke bezoekers (in beide talen). 42% bezocht de Nederlandstalige website www.tabakstop.be en 58% bezocht de Franstalige website www.tabacstop.be

dinsdag, 12 april 2022

Stoppen met roken tijdens zwangerschap en borstvoeding? Tabakstop kan je helpen!

Roken is schadelijk. Altijd. Maar zeker tijdens de zwangerschap en borstvoedingsperiode, zowel voor mama als kind. Dit is dus een uitgelezen moment om te stoppen met roken. Hou hierbij wel rekening met enkele factoren. Zo is psychologische begeleiding belangrijk bij een stoppoging, maar je kunt ook steun hebben aan nicotinevervangers om de fysieke ontwenningsverschijnselen te verzachten.

dinsdag, 29 maart 2022

Het principe van ‘de vervuiler betaalt’ toepassen voor de tabaksindustrie

De prijs van tabaksproducten blijft stijgen. De hogere accijnzen worden vaak gewoon doorgerekend aan de klant, die meer betaalt voor zijn pakje. Maar wat met de producenten?

Stichting tegen Kanker stelt voor de tabaksindustrie dringend een financiële bijdrage te laten betalen voor de grote schade waar zij rechtstreeks verantwoordelijk voor is.

dinsdag, 29 maart 2022