Een persoonlijke coach via de telefoon

Wat is het?

Telefonische begeleiding door een persoonlijke coach is een begeleidingsmethode die Tabakstop heeft ontwikkeld om je intensief te begeleiden en te ondersteunen bij het stoppen met roken. Tijdens de telefoongesprekken komen onder meer de volgende onderwerpen aan bod:

  • Hoe bereid je je goed voor op het stoppen?
  • Hoe ga je om met zin in een sigaret?
  • Gewichtstoename
  • Hoe ga je om met moeilijke en/of risicosituaties?
  • Informatie over nicotinevervangers en rookstopmedicatie
  • Hoe houd je het niet-roken vol op lange termijn?
  • En nog veel meer…

Voor wie?

Telefonische begeleiding is geschikt voor mensen die echt gemotiveerd zijn om te stoppen met roken. Je bent bereid om een stopdatum vast te leggen en je wilt graag individueel worden begeleid.

Deze dienstverlening kan niet altijd onmiddellijk van start gaan. Soms duurt het een week tot 10 dagen vooraleer je persoonlijke tabakoloog je kan contacteren. Indien je dringend met één van onze tabakologen wil spreken omdat je bv. onlangs gestopt bent, is onze telefonische permanentie beter geschikt. Tabakstop is bereikbaar via het nummer 0800/111 00 op werkdagen tussen 15 en 19 uur.

Wanneer en hoe lang?

De telefonische begeleiding bestaat uit 8 gesprekken met een vaste coach, gespreid over een periode van ongeveer drie maanden.

Het eerste gesprek duurt ongeveer 30 minuten, de overige gesprekken ongeveer 20 minuten. Bij elk gesprek wordt in overleg een volgende afspraak vastgelegd. Tussen de afspraken kun je op moeilijke momenten altijd met Tabakstop bellen (0800 111 00) voor een extra steuntje in de rug.

Kwaliteitsgarantie!

Voor deze telefonische begeleiding werkt Tabakstop samen met een groep ervaren, professionele tabakologen. Tabakstop garandeert een hoog kwaliteitsniveau: de coaches krijgen supervisie en blijven dankzij bijscholing op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen op dit gebied.

Hoe kun je inschrijven?

Je kunt telefonisch inschrijven tussen 15u00 en 19u00 op het gratis nummer van Tabakstop: 0800 111 00. Je kunt ook het inschrijvingsformulier invullen en het ons online, per e-mail of post terugsturen.

Wat kost het?

Deze persoonlijke rookstopbegeleiding per telefoon wordt je volledig gratis aangeboden! Onze tabakologen bellen jou zelf tijdens het begeleidingsprogramma, de gesprekskosten zijn dus volledig op rekening van Tabakstop. Gebruik je nicotinevervangers tijdens de rookstopbegeleiding door Tabakstop? Dan kom je misschien in aanmerking voor een terugbetaling van die producten tijdens de eerste zes weken. Dat kan alleen als je recht hebt op een Verhoogde tegemoeting (VT).

Je mutualiteit kan je meer informatie geven over de Verhoogde tegemoeting. Ook als je financiële steun van het OCMW krijgt, kun je in aanmerking komen voor een terugbetaling van de kosten voor nicotinevervangers.

Wil je meer informatie? Bel gerust gratis naar een van onze tabakologen tel. 0800 111 00.