De Allen Carr training

Voor wie?

Deze methode bestaat uit een intensieve training en is geschikt voor mensen die snel willen stoppen en geen farmaceutische hulpmiddelen willen gebruiken. Ze werd uitgetest op rokers, met positief resultaat. Maar ook dampers die van de e-sigaret af willen, kunnen er baat bij hebben.

De training

De training kun je online volgen of ‘fysiek’ bijwonen in de Allen Carr praktijk nabij Antwerpen.

Sinds de pandemie vinden er vooral online trainingen plaats. Het programma van de online training is exact hetzelfde als van de fysieke training. Er is net zoveel interactie mogelijk en gelegenheid vragen te stellen.

Tijdens de training is er nog gelegenheid te roken tijdens korte rookpauzes. Pas aan het eind van de training rookt ieder de laatste sigaret.

Het gaat in principe om een éénmalige bijeenkomst van ca 6 uur in een kleine groep. Veel mensen hebben genoeg aan deze bijeenkomst om blijvend te stoppen.

Heb je behoefte aan meer begeleiding? Dat kan, nazorg wordt gegeven naar behoefte en op maat. In de vorm van telefoongesprekken, ook 's avonds en in het weekend. Of in de vorm van kortdurende vervolgsessies.

Hoe werkt het?

Bij de Allen Carr methode vormen de nadelen en de gezondheidsrisico’s niet het uitgangspunt. Er wordt niet verteld dat roken ongezond is. Je wist al lang dat roken ongezond is en toch ga je ermee door. In de training wordt duidelijk hoe geraffineerd nicotine werkt, hoe het je denken beïnvloedt. Dit geeft herkenning en inzicht, waardoor je je rookgedrag gaat doorzien en begrijpen. Je gaat ontdekken dat een sigaret het tegenovergestelde doet van wat je nu nog denkt dat het doet. Je gaat anders naar het roken kijken. Op de manier waarop een niet roker naar roken kijkt.

In plaats van het jammer te vinden dat je niet meer ‘mag’ roken, ben je blij dat je niet meer ‘hoeft’ te roken. Anders gezegd: ‘je draait de knop om’.

Bang voor de ontwenningsverschijnselen?

Allen Carr trainers zijn ervaringsdeskundig als ex-roker en kennen je angst. Je krijgt tijdens de training handige tips en tools hoe hiermee om te gaan en dan zul je ervaren hoeveel steun je daaraan hebt.

Bang niet voldoende gemotiveerd te zijn?

Dat denkt bijna iedere roker. Omdat je iets tegenstrijdigs wilt: je wilt roken en je wilt stoppen.

Daarom denk je dat je niet voldoende gemotiveerd bent. Deze tegenstrijdigheid verandert tijdens de training.

Als je ontdekt dat een sigaret precies het tegenovergestelde doet van wat je nu nog denkt dat het doet verdwijnt de motivatie om te roken.

Gewichtstoename

Dat wil natuurlijk niemand. Je krijgt tijdens de training inzicht, adviezen en tips hoe dit te voorkomen.

Boek gelezen?

De training is ook zinvol en effectief voor mensen die het boek van Allen Carr kennen, omdat in de training veel dieper wordt ingegaan op een aantal aspecten zoals gewoonte en rookgedrag.

Hoe kan je nu in 1 dag stoppen?

Dat vragen veel mensen zich af.

Bij de Allen Carr methode stop je niet op wilskracht maar met inzicht. In één dag kun je veel kennis verwerven. Genoeg kennis om het inzicht te krijgen dat een sigaret precies het tegenovergestelde doet van wat je nu nog denkt dat het doet.

Kosten

De Allen Carr training wordt niet vergoed door de overheid. Wel voorzien enkele mutualiteiten een tussenkomst.

Zie voor meer info, de kosten, de voorwaarden en hoe je aan te melden voor de training: www.allencarr.be