Een persoonlijke rookstopcoach aanvragen

Persoonlijke gegevens
Enkel voor België
Wij kunnen contact opnemen van maandag tot en met zaterdag. Geef aub uw voorkeurdag en –dagdeel door.
Vragenlijst
(heel getal, geen komma)
Hoeveel en wat rookt u gemiddeld per dag?
stuks per dag
stuks per dag
stuks per dag
stuks per dag
stuks per dag
Kunt u in het kort de drie belangrijkste redenen opgeven waarom u wilt stoppen met roken?

In sommige gevallen van rookstopbegeleiding is het nuttig of nodig om contact op te nemen met de huisarts.
Indien u akkoord gaat met deze contactname, kan u de contactgegevens van uw huisarts invullen.

Geachte mevrouw, mijnheer,

 

U staat op het punt om u in te schrijven voor de gratis telefonische rookstopbegeleiding van Tabakstop.

Het doel van de telefonische begeleiding is om u zo goed mogelijk voor te bereiden op het stoppen met roken en u daarna te ondersteunen en adviseren in de soms moeilijke periode na de stopdatum. Het vraagt inzet en motivatie om te stoppen met roken en u hebt een stopplan nodig in de weken die volgen op het eerste gesprek.

U zal ongeveer één keer per week een telefoongesprek hebben met altijd dezelfde tabakoloog die met u contact zal opnemen op het door u aangegeven telefoonnummer. Aan het einde van elk gesprek zal er een afspraak gemaakt worden voor een vervolggesprek. Wij stellen u een programma van een 8-tal gesprekken voor, gespreid over een periode van ongeveer 3 maanden.

Deze begeleiding is gratis maar vraagt een inspanning. Als u dit formulier invult, gaat u akkoord met deze voorwaarden:

  • Bent u niet bereikbaar voor een telefonische afspraak, laat dit dan minstens 24 u voor de afspraak weten. U kunt dit doen via het e-mailadres dat de tabakoloog u bezorgt. Elke gemiste afspraak zonder te verwittigen wordt afgetrokken van het totaal aantal gesprekken.

 

  • Indien u 2 opeenvolgende gesprekken hebt gemist zonder te verwittigen, wordt de begeleiding stopgezet. U kan ook beslissen om zelf de begeleiding vroegtijdig stop te zetten. We vragen u ons daarvan op de hoogte te brengen, ofwel via het e-mailadres van de tabakoloog, ofwel via het permanentienummer 0800/11100.

 

  • De telefoongesprekken moeten kunnen plaatsvinden in een rustige omgeving, met de volle aandacht. Dus bijvoorbeeld niet aan het stuur van de wagen, terwijl men huishoudelijke taken uitvoert of in gelijkaardige omstandigheden.

 

  • We vragen dat u zich tijdens de telefoongesprekken niet agressief gedraagt en niet onder invloed bent van alcohol of drugs.

 

De tabakologen kunnen beslissen om een gesprek dat niet in goede omstandigheden kan plaatsvinden te annuleren/in te korten. Ook in geval van respectloze en verbaal agressieve houding, behouden wij het recht om de begeleiding stop te zetten.

Het team van Tabakstop