Nieuws uit 2014

Logo

Het IT/telefonieprogramma van Tabakstop wint de prestigieuze Caviar prijs in de categorie Best Use of Technology!

Stichting tegen Kanker heeft samen met Voxtron, specialist in multimedia-oplossingen voor contactcenters, het winnende project opgezet om twee doelgroepen te bedienen: de mensen die willen stoppen met roken en de 'tabakologen', de medewerkers die hen via de telefoon begeleiden (meestal artsen, psychologen en verpleegkundigen). Een positieve ervaring bij beide groepen is een noodzakelijke voorwaarde voor het welslagen van de missie van Tabakstop.

woensdag, 28 mei 2014

De waterpijp, schadelijk en verslavend

Een recent Amerikaans onderzoek heeft de gevaren van het gebruik van de waterpijp bevestigd. Dat is niet alleen even gevaarlijk als het roken van sigaretten, of zelfs gevaarlijker, maar het blijkt ook erg verslavend te zijn. Bovendien bestaat het risico op meeroken evengoed bij het gebruik van de waterpijp.

Commentaar van Stichting tegen Kanker

Shisha, waterpijp, nargileh, shiazo, …

maandag, 10 maart 2014

Stoppen met roken: goed voor de gezondheid…en de moraal!

26 studies over de effecten van rookstop werden geanalyseerd om de impact na te gaan van rookstop op het psychologisch evenwicht van ex-rokers. Stoppen met roken blijkt een positieve invloed te hebben op depressie, angst en stress. Dat effect werd zowel vastgesteld bij mensen met psychische problemen als bij anderen.

Beter nog: stoppen met roken zou even- of zelfs meer - doeltreffend zijn dan antidepressiva bij de behandeling van angststoornissen en gemoedsproblemen.

dinsdag, 25 februari 2014