Dure aankoop van sigaretten omzeilen door op de zwarte markt te kopen? Geen goed idee!

donderdag, 19 augustus 2021

In sigaretten worden chemische stoffen verwerkt en bij het roken komen ook nog verbrandingsproducten vrij. Daarom moeten ze omwille van gezondheidsredenen worden vermeden, ook de sigaretten uit het “gecontroleerde” legale circuit. In de strijd tegen tabak worden de accijnzen erop steeds hoger, waardoor de prijs van een pakje tabak stijgt. Deze maatregel, bedoeld om het roken te ontmoedigen, werkt zeker bij een jong publiek.

Sommigen willen de dure aankoop omzeilen door hun sigaretten op de zwarte markt te kopen. Maar weet je eigenlijk wel wat er in deze illegale producten zit? Enkele analyses tonen aan dat deze producten andere bestanddelen kunnen bevatten dan tabak, zoals zware metalen. In sommige illegale sigaretten zijn zelfs al uitwerpselen aangetroffen. Zelfs de meest verstokte roker wil zo'n product toch niet in zijn mond!

Om te voorkomen dat je te veel uitgeeft aan sigaretten is op de zwarte markt shoppen niet het antwoord. De beste oplossing is gewoonweg stoppen met roken... Dat is een van de beste cadeaus die je jezelf kan geven en die je bovendien ook geld zal besparen. Je zou verbaasd zijn hoeveel!

Bereken hoeveel je per jaar bespaart op de Tabakstop website