Tabakstop zet Facebook-groepen op om te stoppen met roken

donderdag, 26 december 2019

Het concept om samen te stoppen met roken is niet nieuw: in het hele land komen rokers regelmatig samen in groep om te stoppen met roken. Maar vandaag hoef je je dankzij de nieuwe technologieën niet eens meer te verplaatsen. Je kan tips uitwisselen en elkaar aanmoedigen via een scherm, op elk moment van de dag of nacht!

Je wil stoppen met roken in januari? Sluit je aan!

Tabakstop lanceert dit eindejaar haar eerste Facebook-groep om te stoppen met roken, een idee dat we bij de Stoplijn van onze noorderburen hebben gehaald. Er is maar een voorwaarde namelijk het voornemen om te stoppen met roken in januari. De manier waarop de roker wil stoppen, maakt niet uit: alleen of met een tabakoloog, met nicotinevervangers of met geneesmiddelen, … Iedereen die wil stoppen met roken is welkom.

De bedoeling is om je eigen ervaringen met anderen te delen en zo steun en tips van de medestoppers te krijgen. Want samen stoppen met roken, lukt beter dan alleen.

Onze Tabakstop-tabakologen komen vooral tussen om de discussie te modereren, vragen te beantwoorden en de stoppers te adviseren over de stopmethodes die hun efficiëntie wetenschappelijk bewezen hebben.

Wat gebeurt er op 31 januari?

Eind januari wordt de groep afgesloten. Alle leden die de sigaret vaarwel hebben gezegd, worden uitgenodigd om aan te sluiten bij andere Facebook-groep “Samen gestopt” waar ze elkaar kunnen blijven ondersteunen om vol te houden.

En als het mij niet is gelukt om te stoppen in januari?

Iedereen die er nog niet in is geslaagd om te stoppen, wordt uitgenodigd om aan te sluiten bij de volgende groep om te stoppen met roken in februari. Tabakstop zal dus elke maand een nieuwe Facebook-groep opzetten die draait rond wederzijdse ondersteuning en solidariteit.

Aansluiten bij de Facebook-groep van januari