Het seizoen van de Levenslopen is gelanceerd…zonder rook!

donderdag, 16 mei 2019

Dit jaar mocht Gent de aftrap geven van de eerste Levensloop van 2019 op 27 april. In Vlaanderen staan deze lente nog heel wat Levenslopen op het programma: Maaseik (11 mei) , Hasselt en Leuven (18 mei), Koksijde-Oostduinkerke (1 juni), Turnhout (22 juni) en Neteland (29 juni). En er volgen er nog na de zomer! Samen worden er dit jaar 28 Levenslopen georganiseerd in heel België.

Een leuke activiteit met je familie of vrienden

Zoek je een leuke activiteit voor de familie of vrienden? Levenslopen zijn feestelijke evenementen, georganiseerd door vrijwilligers, op initiatief van Stichting tegen Kanker. Het hele weekend lossen teams elkaar af bij het stappen of lopen van een parcours.

Rond het parcours zijn er verschillende activiteiten te beleven voor groot en klein (concerten en animatie, kinderspelletjes, bar en lekker eten …). Toegang is gratis voor de bezoekers en je kan zelf een team opstarten of je erbij aansluiten (€ 10 per deelnemer).

Samen zich achter het goede doel scharen

Al het geld dat word ingezameld via o.a. de sponsoring van de teams, nationale sponsoring (bv: door Axa) maar ook via de verkoop van drank en eten of van gadgets (bandana's, armbandjes,...) gaat naar de strijd tegen kanker. Een deel van de ingezamelde fondsen wordt ook gebruikt om lokale initiatieven bij een Levensloop - die ten goede komen aan de patiënten en hun naasten - te steunen. 

U hoort nog van ons!

Om Levensloop breder bekend te maken en mensen te mobiliseren die nog niet vertrouwd zijn met deze solidariteitsbeweging, besloot Stichting tegen Kanker de boodschap ‘aan de grote klok te hangen’. In de week voorafgaand aan elke Levensloop zullen op lokale radiostations spots van de Levensloop in de buurt te horen zijn.

Levenslopen, volledig rookvrij

Goed om te weten: de Levenslopen zijn rookvrij. Hoewel het evenement buiten plaatsvindt, mag er niet worden gerookt op de site, ook geen elektronische sigaretten. De rokers moeten dus buiten de site gaan roken. Je probeert te stoppen met roken? Dan is een Levensloop de perfecte uitstap: je wordt er gegarandeerd niet blootgesteld aan de verleiding!

Je vindt meer info over de Levenslopen en alle data van de evenementen op www.levensloop.be