Kruidvat stopt met verkoop tabaksproducten

donderdag, 4 januari 2018
  • In België en Nederland
  • Eerste grote retailer die deze beslissing neemt
  • In lijn met mening Belgen anti-tabaksmaatregelen

Kruidvat, de keten van drogisterijen met meer dan 1000 winkels in België en Nederland van de groep A.S. Watson, zal de komende 2 jaar stoppen met de verkoop van tabaksproducten. Hiermee wil Kruidvat het gebruik van tabak onder jongeren ontmoedigen. De afbouw van de verkoop zal in verschillende fases gebeuren, met als doel om in 2018 meer dan twee derde van de winkels tabaksvrij te maken. De overige drogisterijen volgen in 2019. Op de site van Kruidvat zal info staan over welke winkels wanneer stoppen met de verkoop van tabak.

De beslissing beperkt zich niet tot de meer dan 250 Kruidvat-winkels in België. Ook in de ruim 930 Nederlandse winkels van Kruidvat zullen eind 2019 geen tabakswaren meer verkrijgbaar zijn. Daarmee is Kruidvat de eerste grote retailer in Europa die stopt met de verkoop van rookwaren. 

Gezondheid is voor steeds meer consumenten een belangrijk thema. Ook in de winkels van Kruidvat neemt gezondheid een steeds prominentere plaats in. “Met een uitgebreid en betaalbaar assortiment streven wij ernaar om onze klanten zo goed mogelijk te helpen bij een goede gezondheid. De verkoop van tabaksproducten sluit hier niet bij aan”, zegt Gerard van Breen, CEO van A.S. Watson Health & Beauty Benelux. “ Op deze manier willen wij eraan bijdragen dat kinderen worden beschermd tegen de verleiding om te gaan roken. ‘Rookvrij’ zal op termijn de nieuwe norm worden.” 

De beslissing van Kruidvat ligt volledig in lijn met enkele belangrijke bevindingen uit een recente enquête van Stichting tegen Kanker. Daaruit bleek dat Belgen in toenemende mate te vinden zijn voor anti-tabaksmaatregelen.