De Allen Carr methode

De Allen Carr training is een bewezen effectieve methode om te stoppen met roken/vapen.

Deze training kun je online volgen in een webinar of fysiek bijwonen in de Allen Carr praktijk nabij Antwerpen. Het gaat in principe om een éénmalige bijeenkomst van ca 6 uur in een kleine groep.

Als je behoefte hebt aan meer begeleiding kan je daar gedurende 1 jaar onbeperkt gebruik van maken. Deze nazorg wordt gegeven naar behoefte en op maat. In de vorm van telefoongesprekken, ook 's avonds en in het weekend, of in de vorm van kortdurende vervolgsessies.

Hoe werkt de Allen Carr training?

Bij de Allen Carr methode vormen de nadelen en de gezondheidsrisico’s niet het uitgangspunt. Er wordt niet verteld dat roken ongezond is. Je wist al lang dat roken ongezond is en toch ga je ermee door. In de training wordt duidelijk hoe geraffineerd nicotine werkt, hoe het je denken beïnvloedt. Dit geeft herkenning en inzicht, waardoor je je rookgedrag gaat doorzien en begrijpen. Je gaat ontdekken dat een sigaret het tegenovergestelde doet van wat je nu nog denkt dat het doet. Je gaat anders naar het roken kijken. Op de manier waarop een niet roker naar roken kijkt. In plaats van het jammer te vinden dat je niet meer ‘mag’ roken, ben je blij dat je niet meer ‘hoeft’ te roken. Anders gezegd: ‘je draait de knop om’.

Bang voor de ontwenningsverschijnselen?

Allen Carr trainers zijn ervaringsdeskundig als ex-roker en kennen je angst. Je krijgt tijdens de training handige tips en tools hoe hiermee om te gaan en dan zul je ervaren hoeveel steun je daar aan hebt.

Bang niet voldoende gemotiveerd te zijn?

Dat denkt bijna iedere roker. Omdat je iets tegenstrijdigs wilt: je wilt roken en je wilt stoppen. Daarom denk je dat je niet voldoende gemotiveerd bent. Deze tegenstrijdigheid verandert tijdens de training. Als je ontdekt dat een sigaret precies het tegenovergestelde doet van wat je nu nog denkt dat het doet verdwijnt de motivatie om te roken.

Gewichtstoename

Dat wil natuurlijk niemand. Je krijgt tijdens de training inzicht, adviezen en tips hoe dit te voorkomen.

Boek van Allen Carr gelezen?

De training is ook zinvol en effectief voor mensen die het boek van Allen Carr kennen, omdat in de training veel dieper wordt ingegaan op een aantal aspecten zoals gewoonte en rookgedrag.

Hoe kan je nou in 1 dag stoppen?

Dat vragen veel mensen zich af. Bij de Allen Carr methode stop je niet op wilskracht maar met inzicht. In één dag kun je veel kennis verwerven. Genoeg kennis om het inzicht te krijgen dat een sigaret precies het tegenovergestelde doet van wat je nu nog denkt dat het doet.

Wat kost het?

De cursus kost 300 euro per persoon.
In ons land komt de overheid niet tussenbeide voor een Allen Carr cursus. Enkel voor groepscursussen door erkende tabakologen geeft onze overheid een vergoeding. Meer info over de vergoedingensysteem voor groepscursussen.

Zie voor meer info, de kosten en hoe je aan te melden voor de training: allencarr.be/stoppen-met-roken