Bewegen

Hoe meer je rookt, hoe minder je beweegt, en omgekeerd. Fysieke activiteit is bijzonder aangewezen om je te helpen stoppen met roken. Bewegen is niet alleen goed voor je gewicht, maar heeft ook een positief invloef op psychologisch vlak: door te bewegen maak je je hoofd leeg en kun je alle spanningen van je afschudden.

Let wel op: we raden je aan om eerst medisch advies in te winnen voordat je intensief gaat sporten! Je ademhalingsstelsel en je hart en bloedvaten hebben het immers zwaar te verduren gekregen door al dat roken. Het is verstandig om eerst een inspanningstest te doen bij een cardioloog voordat je start met joggen bijvoorbeeld. Dat is zeker het geval als je een chronische ziekte hebt of als je ouder bent dan 50 jaar.

Welke activiteiten kies je? Gewoon thuis wat beginnen trainen is altijd goed, maar de beste (en gemakkelijkste) inspanning is nog altijd wandelen, in het ideale geval 30 minuten per dag.

Meer info op de site van de Wandelsportfederatie. Voor meer tips rond beweging kan je ook terecht op de site van het Vlaams Instituut Gezond Leven: https://www.gezondleven.be/themas/beweging-sedentair-gedrag 

Wil je meer achtergrondinformatie? Raadpleeg dan :