Wat doen we?

Tabakstop is een gratis dienst waar je terecht kunt voor informatie over roken en verslaving, hulp bij het stoppen met roken en opvolging tijdens en nadat je bent gestopt met roken. Tabakstop is elke werkdag bereikbaar van 15u tot 19u op het gratis nummer 0800 111 00. Op andere tijdstippen of bij een bezettoon kun je je telefoonnummer achterlaten. Wij bellen je dan terug.

Wat kun je verwachten van Tabakstop?

  • Een gratis en anonieme telefoondienst waar je kunt rekenen op een luisterend oor, informatie, advies en begeleiding bij het stoppen met roken. Ook kunnen we je doorverwijzen naar andere diensten, zoals een rookstopconsultatie in een ziekenhuis of het adres van een erkende tabakoloog.
  • Persoonlijke begeleiding bij het stoppen met roken, als je gemotiveerd bent om een stopdatum vast te leggen. Je krijgt een vaste coach die je op afspraak contacteert om je persoonlijk te begeleiden. Wil je hierover meer informatie? Financiële steun in de vorm van 6 weken terugbetaling van nicotinevervangers, in combinatie met onze persoonlijke begeleiding, als je een verhoogde verzekerings-tegemoetkoming of het Omnio-statuut hebt of financiële steun van het OCMW ontvangt.
  • De brochure “Stoppen met roken. Het kan!”. Dit is een handig boekje vol uitleg, tips en advies over hoe je kunt stoppen met roken en wie je daarbij kan helpen. Bestel of download de brochure.
  • Onze website heb je al gevonden! Surf gerust rond en ontdek de vele tips, informatie en praktische hulpmiddelen.
  • advies@tabakstop.be  is de mailbox van Tabakstop. Een van onze tabakologen zal met plezier al je vragen persoonlijk beantwoorden.