Inschrijvingsformulier voor gehospitaliseerde patiënten

Wanneer een roker is opgenomen in het ziekenhuis, raadt het medisch team hem aan te stoppen. En dit blijkt vaak ook de wens te zijn van de roker zelf. Maar een rookstop is niet altijd gemakkelijk te realiseren; en bovendien is de terugkeer naar huis dikwijls een risico op herval. Tabakstop stelt voor om de rokende patiënten door te verwijzen naar de persoonlijke rookstopcoaching via telefoon: een gratis en laagdrempelige steun. Dit kan gebeuren tijdens de periode van hospitalisatie (in het geval er geen tabakoloog of geen rookstopdienst actief is in het ziekenhuis) of wanneer ze het ziekenhuis verlaten (zodat de begeleiding opgestart door de tabakoloog of rookstopdienst van het ziekenhuis kan verdergezet worden).

Indien u, met goedkeuring van uw patiënt, een begeleiding door Tabakstop voorziet, verhoogt u zijn of haar kansen op slagen. Het online inschrijfformulier is op twee minuten ingevuld en wordt automatisch doorgestuurd naar Tabakstop wanneer u onderaan op de knop ‘verzenden’ klikt.

Inschrijvingsformulier voor de gehospitaliseerde patiënt

Ik verwijs een patiënt(e), met goedkeuring van de patiënt, door naar Tabakstop, voor een persoonlijke proactieve telefonische begeleiding die hem/haar zal helpen stoppen met roken. Deze begeleiding wordt verzorgd door een tabakoloog van Tabakstop.

Gegevens van de patiënt
(Opmerking : Patiënten die recht hebben op een verhoogde tegemoeting (VT –statuut) kunnen via Tabakstop genieten van een financiële ondersteuning onder de vorm van 6 weken terugbetaling van de nicotinevervangers.)
Gegevens van de gezondheidsprofessional

Tabakstop biedt gratis documentatie aan voor uw wachtzaal.

Klik hier om een bestelling te plaatsen.