Getuigenis

Joyce

Mijn ouders roken al sinds ik klein ben, en uit vragen weet ik dat ze begonnen zijn in hun tienerjaren omdat hun vrienden ook rookten.
Vroeger rookten ze in de auto en in huis. Op een bepaald moment jaren geleden zijn ze gestopt met in huis en in de auto roken, enkel nog in de garage maar in de auto roken ze nu toch maar met het raam open (wat voor hen niet telt).
Ik weet niet hoeveel ze juist roken maar ze vertrekken zeker elk half uur naar de garage om te roken, en ook vanaf we in de auto stappen en zelfs tussen de auto en het restaurant (ook al is het 2min wandelen).

Ik vind het overdreven en ik ben teleurgesteld in hun rookgedrag, en omdat ik zie hoe vaak ze sigaretten kopen.
Mijn vader is een lange tijd gestopt en we dachten mijn moeder ook maar het bleek dat ze op haar werk in de pauzes rookte, dus is mijn vader herbegonnen, want "je stopt alletwee of niet".

Toen ik klein was hield ik vaak mijn adem in in de auto omdat de rook mij stoorde, en ik kreeg vaak assen in mijn gezicht als het raam open was. In huis verkleurde alles (behangpapier, meubels, etc). Ik ben blij dat ze in huis niet meer roken, maar omdat ze vaak naar de garage gaan kom ik vaak in een lege woonkamer terecht.

Ik wil voor hun gezondheid, portemonnee en geluk dat ze inzien hoe schadelijk roken is voor hen. En ook hoe storend het kan zijn voor anderen.

Dus als u nu kinderen hebt of niet, denk eens aan het effect op uzelf en en op anderen.
22

Heeft u ook iemand uit uw omgeving die een (ex-)roker is? Heeft u, op uw eigen manier, al steun geboden of geholpen bij het stoppen met roken?

Vertel het ons