Getuigenis

Conny

Misschien kan jij ook iets creatiefs verzinnen
Praten met een naaste
Hallo,

Mijn echtgenoot is gestopt met roken tijdens mijn eerste zwangerschap. Dat is ondertussen al meer dan 20 jaar geleden. Deze week zei hij nog: "Wat ben ik blij dat ik toen komaf heb gemaakt met die rookverslaving!".

Hij heeft het natuurlijk zelf gerealiseerd ... maar ik heb hem goed geholpen op een ludieke manier. Ik knutselde een grote handschoen (à la Micky Mousse).
Als hij zin had om te roken, kon hij die handschoen aantrekken, en werd het onmogelijk om met die hand een sigaretje vast te nemen.
De handschoen symboliseerde ook onze wens om samen aan kinderen te beginnen en hen een fijne en gezonde kindertijd te bezorgen. Uiteindelijk heeft hij de handschoen niet veel aangetrokken; maar als symbool bleef ze wel maandenlang op de kast liggen.

Misschien kan jij ook iets creatiefs verzinnen waarmee je man- of vrouwlief voortdurend herinnert aan een gezamenlijke toekomstwens. Veel succes ermee !

Conny
50

Heeft u ook iemand uit uw omgeving die een (ex-)roker is? Heeft u, op uw eigen manier, al steun geboden of geholpen bij het stoppen met roken?

Vertel het ons