Getuigenis

Patrick

Deel jouw ervaring

Heb jij proberen stoppen met roken? Jouw verhaal kan anderen helpen!

Vertel het ons

Tabakstop bellen was de beste beslissing
Tabakstop
Na meer dan 45 jaar gerookt te hebben a rato van minstens 1 pakje per dag, nam ik een jaar of twee geleden het voornemen om daar eindelijk eens mee te stoppen. Mijn pensionering zou een rookvrij bestaan inluiden, alleen: het kwam er maar niet van want ik bleef mezelf wijsmaken dat een sigaretje op specifieke momenten toch zo lekker was ('s ochtends bij een kop koffie, na het eten, na het douchen, na het toiletbezoek, tussendoor bij het koken, op vriendenbezoek... alle excuses waren goed.

Het was naar aanleiding van een "weddenschap" tussen mij en mijn broer die OCPD heeft( rokerslong) dat ik uiteindelijk toch de stap zette om met dat roken komaf te maken. Wat mij het meest stoorde -los van dat rokershoestje- dat soms (lees: vaak) aanleiding was tot ochtendlijk kotsen, was die afhankelijkheid van de sigaretten. Er altijd maar aan denken of de voorraad sigaretten nog voldoende groot was. Hatelijk vond ik het op den duur, maar de drang was groter dan de beslissing om "neen" te zeggen.

De motivatie was er dus wel, de noodzaak om te stoppen was er evenzeer, alleen moest ik mijzelf dat extra duwtje geven om er mee door te gaan.

De beste beslissing die ik ooit genomen heb was dan ook om eindelijk dat 0800 nummer van de rokerstop te bellen. Zo kwam ik in contact met een zekere Anita die mij uitstekend heeft geholpen. Nogmaals oprecht bedankt Anita -en bij uitbreiding het hele team!

Ook dank aan mijn partner, vrienden en kennissen die mijn rookstop voor onmogelijk hielden, maar mij desondanks regelmatig steunden en bekrachtigden in mijn volhouding. Ik ben fier als een gieter dat ik sinds januari 2018 tot op de dag van vandaag rookvrij ben.

En ja hoor, ik heb het nog regelmatig lastig en veel meer dan mij lief is bekruipt mij af en toe de zin om er toch nog eens eentje op te steken, of al was het maar eens een trekje van andermans sigaret te nemen. Maar ik doe het tot dusver niet.
Nicotine is verslavend en, eigen aan een verslaving is dat het een levenslange strijd is...
62