Getuigenis

Nieuwtje vervolg

Deel jouw ervaring

Heb jij proberen stoppen met roken? Jouw verhaal kan anderen helpen!

Vertel het ons

Ik heb het gevecht gewonnen.
Motivatie
Toch al 3 maanden tabak vrij ! Wie had dat ooit gedacht, ik zeker niet.
Ik rookte tussen 25 en 30 sigaretten per dag en dat al meer dan 40 jaar. Het was me nog nooit één dag in mijn leven gelukt om zonder tabak te zijn.

Het ging niet vanzelf maar het was toch wel veel gemakkelijker als ik gedacht had. ( Heb wel champix genomen ).

Ik maak me wel zorgen over de kilo's die ik bijgekomen ben. Ik moet wel toegeven dat ik veel meer ben gaan eten sinds ik gestopt ben met roken.

Een paar dagen geleden heb ik een heel moeilijk moment gehad, dat moment heeft wel zeker een uur geduurd. De drang om een sigaret te roken was zo groot dat ik bij de buren wilde bellen, dan mijn jas aandoen en naar de winkel rijden om een pakje te kopen. Ik moet ook wel zeggen dat normaal gezien de zin in een sigaret veel rapper weer voorbij gaat.

Het was een gevecht, een gevecht dat ik uiteindelijk gewonnen heb. Ik ben met mezelf blijven praten. Ik heb aan al de redenen gedacht waarom ik wilde stoppen, aan alle voordelen die ik al heb mogen ondervinden sinds ik gestopt ben. Ik heb aan de mensen moeten denken die me allemaal al gesteund hebben, die me proficiat gewenst hebben, die regelmatig informeren hoe het met me gaat en die echt met me inzitten.

Ik dacht aan de kilo's die ik de laatste 3 maanden aangekomen ben, zou dat dan ook allemaal voor niets zijn geweest? Toch weer beginnen roken EN de kilo's niet meer kwijtraken?

Neen, 2015 moet voor mij een rookvrij jaar worden.

Hopelijk wordt 2015 ook een rookvrij jaar voor jou, ik wens het je van harte.

59