Getuigenis

Jessie

Deel jouw ervaring

Heb jij proberen stoppen met roken? Jouw verhaal kan anderen helpen!

Vertel het ons

associeer roken met iets wat je grondig haat
Motivatie
Ik heb verschillende middelen tegelijk ingezet: samen met een vriend stoppen, de app van tabakstop, gesprek met tabakstop, nieuwe gewoonten aanleren, maar vooral veel leren over hoe verslaving werkt. De boeken van Allen Carr helpen om inzicht te krijgen in verslaving.

Mij deed de omschrijving van Allen Carr over verslaving denken aan narcistisch misbruik en het hielp mij om sigaretten te vergelijken met geweldplegers.
Ze zijn er ook goed in om zich voor te doen als iets wat goed is, om je te manipuleren met leugens en dat is exact wat de tabaksindustrie doet.

Ze manipuleren via influencers en media en leiden tot jongerensubculturen die hen nadoen en denken dat roken en drugs cool is, terwijl het dat niet is.
Films over drugs willen eigenlijk een punt maken dat escapisme en verslaving bestaat omdat we allemaal slaaf en slachtoffer zijn van ongelijke machtsstructuren, maar dat ontgaat de meeste jongeren en ze apen het rebelse profiel gewoon helemaal na, inclusief de drugs.

Het is mij nog altijd een grote vraag waarom zo een drugscriminelen gesteund worden door de overheid en het verkopen van tabak niet illegaal is.
Dat is als een cynische retorische vraag bedoeld, want het antwoord is geld en het feit dat mensenlevens er blijkbaar niet toe doen.
Dat is ook op andere vlakken, zoals oorlog, heel duidelijk, dat de mensenlevens van onvrijwillige militairen en burgerslachtoffers er blijkbaar niet toe doen.

Kies er dus aub zelf voor om niet in die valkuil te blijven trappen en jezelf niet gradueel te laten vergiftigen en vermoorden.

Vergelijk sigaretten roken met de persoonlijke sl*t zijn van figuren zoals Trump (of associeer roken met iets anders wat je grondig haat) als je wil stoppen.

Succes.
34