Getuigenis

Chris

Deel jouw ervaring

Heb jij proberen stoppen met roken? Jouw verhaal kan anderen helpen!

Vertel het ons

Eindelijk ex-roker na minstens 3 pakjes per dag.
Gezonde levensstijl
Tabakstop
Via medicatie
Hallo,

Ik ben Chris: 55j oud en na 43j gerookt te hebben kan ik nu zeggen dat ik EX roker ben.
Sinds 3,5 week ben ik ex roker en ik geniet ervan... Ik was een zwaar verslaafde kettingrookster.
Om je een idee te geven; vorig jaar, rond deze tijd rookte ik 3 pakjes per dag én rolde er nog bij! Ik wist ook dat ik, net als elke verslaafde, de "klik"moest maken..en dat heb ik gedaan.

Ik wist ook dat ik het niet alleen kon. Via rookstop heb ik begeleiding gekregen van een tabakoloog die me via de telefoon vast praatte.
Omdat ik elk excuus gebruikte van een verslaafde. Op het moment van onze eerste afspraak zat ik nog op 40 zelfgerolde sigaretten/dag + 2 pakjes week! Al een flinke vermindering dus.
Op aanraden van de tabakoloog heb ik een rookdagboek bijgehouden om mijn rookgedrag onder de loupe te nemen.

En ik zou 2 weken later beginnen met champix. Mijn stopdatum had ik al vastgelegd op 11 oktober: mijn verjaardag.
Toen ik op de afgesproken datum met de champix begon zat ik nog aan 3 sigaretten per dag. Niet slecht voor een ex kettingrookster!

Op 10 oktober heb ik mijn laatste sigaret gerookt. Ik ga hier niets wijs maken want het ontwennen was en is niet altijd een lachertje.
Maar dat weegt niet op tegenover ik mij nu voel: trots, vrij, energieker en gezonder! En nog zoveel meer..

Ik heb mezelf altijd gezien als een vrije,onafhankelijke vrouw..mis! Ik ben 43j totaal afhankelijk geweest van mijn sigaretten..mijn hele leven stond in het teken van het roken..
Het is zalig nu om ergens binnen iets te gaan eten en te genieten, zonder eerst naar de uitgang te zoeken om te kunnen roken.
Eindelijk te proeven én te ruiken wat je eet. Het voelt goed om een nicotinevrij huis te hebben. Gedaan met gele muren, stinkende kledij en auto..

Ik voel me vrij. Ik weet dat er nog valkuilen zijn, maar ik weet nu ook hoe ik ze moet aanpakken. Het zijn maar "momenten" en die gaan voorbij.
Ik ben een EX roker en blijf een EX roker!
Je bent NOOIT te oud om te stoppen.
55