Getuigenis

Charlotte

Deel jouw ervaring

Heb jij proberen stoppen met roken? Jouw verhaal kan anderen helpen!

Vertel het ons

Ik heb tientallen stoppogingen gedaan.
Hervallen
Motivatie
Tabakstop
Na tientallen stoppogingen gedurende de 6 jaar die ik rokend doorbracht, was ik nog steeds niet van mijn verslaving af. Hierdoor begonnen ik en mijn omgeving een beetje te twijfelen aan mijn zelfdiscipline. Telkens als ik een nieuwe poging ondernam, kreeg ik van hen de boodschap: jah... hoe lang zal het nu weer duren.. Dit werkte zeer demotiverend. Ook had ik tijdens ontspannende momenten zoals in het uitgaan last van hunkeringen naar een sigaret.
Mijn coach Esther heeft me enorm goed geholpen door me toch weer te laten geloven in de mogelijkheid om voorgoed te stoppen! We regelden wekelijks een kort telefoongesprekje waarop ik mijn hindernissen en vooruitgang kon bespreken. Ook gebruikte ik tijdelijk nicorette kauwgom om van die hunkering af te geraken.
Nu, 5 maand later, kan ik met trots zeggen dat ik nog steeds gestopt ben! Ik heb me niet één keer laten verleiden om toch een trek van een sigaret te nemen. Vooral doordat je na een tijdje stoppen terug een heldere kijk krijgt op heel het rookgebeuren=> een walgelijke nutteloze gewoonte!
21