Getuigenis

Alina

Deel jouw ervaring

Heb jij proberen stoppen met roken? Jouw verhaal kan anderen helpen!

Vertel het ons

Ik wou geen rokende mama zijn.
Motivatie
We wilden een kindje maar ik was een rokende vrouw.
Ik had mezelf voorgenomen om te stoppen met roken om geen rokende mama in spé te zijn. Ik rookte toen al 12 jaar, tot 5 pakjes per week.

Hoe heb ik dat gedaan - door van die dunne vrouwelijke sigaretten te roken en om de zo veel weken steeds lichtere versies te kopen.
Zo was ik eerst de strafste aan het roken (oranje), dan blauw, dan wit.
Totdat ik besefte dat er eigenlijk bijna geen verschil meer was tussen het roken en niet roken.
Zo begon ik dan die witte sigaretten in aantal te beperken - naar een pakje om de zo veel dagen, op een week, 10 sigaretten per week, 5.... tot ik volledig was afgebouwd.

Ik heb mezelf nooit echt gepusht om nu of nooit - dat werkt niet. Als ik ineens goesting had, stak ik eentje op. Maar het smaakte me steeds minder.
Zo heb ik nog 3 maanden nadat ik bijna volledig afgebouwd had eentje opgestoken maar halverwege weggesmeten.

Intussen ben ik 2 jaar rookvrij. Ik kan nu ook rustig in aanwezigheid van een roker zitten zonder zelf eentje te willen opsteken. En eerlijk gezegd - ik ben bijzonder gevoelig geworden aan de stank van sigaretten.


(Opmerking van tabakstop. Stoppen met roken is uiteraard zeer belangrijk als je zwanger bent. Lees er meer over op www.rookvrijezwangerschap.be. Afbouwen door lichtere sigaretten te roken is voor de meeste zware rokers geen succesvolle methode. Om evenveel nicotine binnen te krijgen gaat men dieper inhaleren. Het is ook vaak een lange, moeilijke weg. Als tabakoloog raden we meestal een volledige stop aan. Maar als een geleidelijke afbouw dé methode is die jou kan helpen om definitief te stoppen...dan is je doel bereikt - Proficiat aan Alina!)
29