De Tabakstop-app, een gratis hulpmiddel voor dagelijkse steun

Wanneer je de Tabakstop app installeert op je smartphone, krijg je bij elke login nieuwe interessante info die werd geschreven door een tabakoloog. Die verschijnt op een eenvoudige en intuïtieve nieuwsfeed.

Zodra je stopdatum vastligt in je profiel, krijg je statistieken zodat je in één oogopslag ziet hoever je al staat (aantal niet-gerookte sigaretten, geldbesparing, gewonnen levensjaren). En om je te motiveren kan je bij elke stap badges winnen.

De app stimuleert de “toekomstige ex-rokers” ook om elkaar te helpen. Een anonieme chat (instant berichtendienst) geeft de gebruikers de mogelijkheid om elkaar aan te moedigen, vragen te stellen, tips te delen… En voor elke vraag die professioneel advies vereist, kan je in de app een bericht sturen naar de tabakologen van Tabakstop, die je binnen de 48 u antwoorden.

Heb je behoefte aan een sigaret en sta je op het punt te bezwijken, open dan eerst je Tabakstop-app. Klik op de “SOS-knop” en de app bezorgt je een uitdaging om je gedachten af te leiden.

De Tabakstop-app is natuurlijk altijd gratis en zonder reclame.

De Tabakstop-app voor Androïd downloaden

De Tabakstop-app voor iPhone downloaden

Lees hier de gebruiksvoorwaarden van de applicatie

FAQ (veelgestelde vragen)

Jouw mening telt!

Bezorg ons zeker je opmerkingen en suggesties via onze enquête.

Andere manieren om hulp te vinden

Voor elke vraag en voor ondersteuning bij je rookstop kan je gratis terecht bij de tabakologen van Tabakstop (0800 111 00) of kan je je abonneren op onze Facebookpagina.

Onder de 20? Dan is deze app iets voor jou!

SmartStop is een applicatie voor rokers tot 20 jaar. Deze mobiele applicatie registreert je rookgedrag, geeft je tips en kennis over (stoppen met) roken. Je komt via de app in contact met andere SmartStoppers en kan er ook raad vragen aan jouw tabakoloog. SmartStop is ontwikkeld door het Vlaams Instituut Gezond Leven.

Meer info over SmartStop