Werelddag zonder Tabak, de gelegenheid om te stoppen met roken?

woensdag, 30 mei 2018
  • 7 op de 10 rokers willen stoppen
  • Acties in ziekenhuizen
  • Gratis tests afleggen

Vandaag, 31 mei, is het Werelddag zonder Tabak. Deze dag werd in 1988 in het leven geroepen door de Wereldgezondheidsorganisatie (WGO). Een gelegenheid voor heel wat rokers om te stoppen met roken. Ben jij een van die 7 op de 10 rokers die willen stoppen, lees dan onze tips die je onmiddellijk kan toepassen.

Zich laten helpen

Heel wat rokers willen op hun eentje stoppen. Jammer genoeg hervalt 97% van zij die zich niet laten begeleiden binnen het jaar. Wie zich laat helpen, heeft drie tot vier keer meer slaagkans.

Het is bewezen: de meest doeltreffende manier is de combinatie van medicatie (nicotinevervangers, Champix®, Zyban®) met de steun van een tabakoloog of een andere gezondheidsprofessional.

Er bestaan verschillende manieren van hulp:

Bezoek een stand in een ziekenhuis

Ter gelegenheid van de Werelddag zonder Tabak zetten heel wat ziekenhuizen de deuren open. Je vindt de deelnemende ziekenhuizen op www.dagzondertabak.be

Je vindt er stands en professioneel gezondheidsadvies. Soms kan je er ook getest worden. De gevoeligheidstests tonen aan welk effect tabak op jouw gezondheid heeft. Na het afleggen van deze tests, maakt 1 roker op de 4 onmiddellijk een afspraak bij een gezondheidsprofessional. Hoe verlopen de tests? Ze bestaan uit drie delen:

  • een evaluatie van jouw fysieke afhankelijkheid van nicotine;
  • het meten van de hoeveelheid koolstofmonoxide (CO) in jouw longen;
  • de evaluatie van jouw reële longleeftijd (facultatief).

Aarzel niet al deze opties te bekijken of met ons contact op te nemen op 0800 111 00… We zijn er voor jou!