Werelddag zonder Tabak, de gelegenheid om te stoppen met roken?

woensdag, 31 mei 2017
  • Een belangrijke dag voor heel wat rokers
  • Acties in ziekenhuizen
  • Gratis tests afleggen

Vandaag, 31 mei, is het Werelddag zonder Tabak. Deze dag werd in 1988 in het leven geroepen door de Wereldgezondheidsorganisatie (WGO). Een gelegenheid voor heel wat rokers om te stoppen met roken.

Ben jij een van die 7 rokers op 10 die wil stoppen, lees dan onze tips die je onmiddellijk kan toepassen.

Zich laten helpen

Heel wat rokers willen helemaal alleen stoppen. Jammer genoeg hervalt binnen het jaar 97% van zij die zich niet laten begeleiden. Wie zich laat helpen, heeft drie tot vier keer meer kans op succes.

Het is bewezen: de meest doeltreffende manier is de combinatie van medicatie (nicotinevervangers, Champix®, Zyban ®) met de steun van een tabakoloog of andere gezondheidsprofessional.

Er bestaan verschillende manieren van hulp:

Bezoek een stand in een ziekenhuis

Ter gelegenheid van de werelddag zonder tabak zetten heel wat ziekenhuizen de deuren open. Je vindt de deelnemende ziekenhuizen op http://www.dagzondertabak.be/.

Je vindt er stands en professioneel gezondheidsadvies. Soms kan je er ook getest worden. De gevoeligheidstests tonen aan welk effect tabak op jouw gezondheid heeft. Na het afleggen van deze tests, maakt 1 roker op 4 onmiddellijk een afspraak bij een gezondheidsprofessional. Hoe verlopen de tests? Ze bestaan uit drie delen: 

  • een evaluatie van jouw fysieke afhankelijkheid van nicotine;
  • het meten van de hoeveelheid koolstofmonoxide (CO) in jouw longen;
  • de evaluatie van jouw reële longleeftijd (facultatief).

Aarzel niet al deze opties te bekijken of met ons contact op te nemen… We zijn er voor jou!