Ramadan: de ideale gelegenheid om te stoppen met roken?

woensdag, 24 mei 2017

Vanaf 17 mei 2018 nemen moslims in België en in het buitenland een vastenmaand in acht. Ze mogen overdag ook niet roken. Een moeilijke uitdaging, die evengoed een gelegenheid kan zijn om de sigaret definitief aan de kant te schuiven. Tabakstop biedt gratis hulp, op verschillende manieren.

Contacteer gratis onze tabakologen

Om deze periode comfortabel te overbruggen, kan je via het nummer 0800/11100 beroep doen op Tabakstop. Onze tabakologen zullen je helpen om te gaan met de ontwenningsverschijnselen en kunnen je eventueel medicatie aanraden die toegelaten is tijdens de vasten. Zij die willen stoppen met roken, kunnen 6 gratis telefonische coachingsessies volgen.

Op onze website vindt je een schatkist aan tips

Je vindt heel wat tips en hulpmiddelen op onze website :

Like onze Facebook-pagina

Weet je je weg op de sociale media, like dan onze Facebook-pagina. Onze tabakologen posten er regelmatig tips : www.facebook.com/Tabakstop. Je kan ook getuigen en andere rokers ondersteunen.

Is medicatie toegelaten?

Volgens de Moslim Executieve van België is enkel de patch de hele dag toegelaten voor moslims die vasten. De andere hulpmiddelen zijn enkel toegelaten tussen zonsondergang en tot 15 minuten voor het hernemen van de vasten.

Als een arts echter een geneesmiddel voorschrijft dat absoluut overdag moet genomen worden, krijgt die persoon in dat geval de status van zieke. De godsdienst laat een zieke toe niet te vasten tijdens zijn herstel. Als de patiënt, op medisch advies, het innemen van de geneesmiddelen kan uitstellen tot de uren buiten de vasten, moet hij ze dan innemen en kan hij blijven vasten.

Wat betreft de e-sigaret, die wordt beschouwd als een gewone sigaret.