Het seizoen van de Levenslopen is gelanceerd … zonder rook!

vrijdag, 27 april 2018

Dit weekend vinden de eerste Levenslopen van 2018 plaats. Dit jaar zijn het Ronse en Hasselt die de aftrap geven. In Vlaanderen staan deze lente nog heel wat Lopen op het programma: Gent en Leuven (5 mei) , Maaseik (19 mei), Koksijde-Oostduinkerke en Neteland (26 mei), Evergem (16 juni) en Turnhout (23 juni). Er volgen er nog na de zomer! Samen worden er dit jaar 27 evenementen georganiseerd in heel België.

Zich samen achter het goede doel scharen

Zoek je een leuke activiteit voor de familie of vrienden? Levenslopen zijn feestelijke evenementen, georganiseerd door vrijwilligers, op initiatief van Stichting tegen Kanker. Het hele weekend lossen teams elkaar af bij het stappen of lopen van een parcours.

Rond het parcours zijn er verschillende activiteiten te beleven voor groot en klein (concerten en animatie, kinderspelletjes, bar en lekker eten …). Toegang is gratis voor de bezoekers en je kan zelf een team opstarten of je erbij aansluiten (€ 10 per deelnemer).

Alle geld dat word ingezameld via de sponsoring van de teams en de verkoop van drank en eten gaat naar de strijd tegen kanker. De “Vechters” (personen die kanker hebben of hebben gehad) zijn de eregasten en worden het hele weekend verwend.

Levenslopen, volledig rookvrij

Goed om te weten: de Levenslopen zijn rookvrij. Hoewel het evenement buiten plaatsvindt, mag er niet worden gerookt op de site, ook geen elektronische sigaretten. De rokers moeten dus buiten de site gaan roken. Je probeert te stoppen met roken? Dan is een Levensloop de perfecte uitstap: je wordt er gegarandeerd niet blootgesteld aan de verleiding!

Je vindt meer info over de Levenslopen en alle data van de evenementen op www.levensloop.be.