Een nieuwe brochure die stoppen met roken toegankelijker maakt

woensdag, 8 juni 2016

Hou deze brochure bij de hand, zelfs al heb je nog niet besloten om te stoppen.

“Proficiat! Als je dit leest, heb je de eerste stap gezet om te stoppen met roken!” Op deze positieve toon begint de nieuwe brochure Ik voel me zoveel beter zonder tabak van Stichting tegen Kanker. En een positieve ingesteldheid is een belangrijk ingrediënt van een geslaagde rookstop. De brochure begeleidt toekomstige ex-rokers met veel empathie door alle fases van de stop:

  • "Ik wil stoppen met roken"
  • "Ik stop binnenkort"
  • "Nu stop ik echt"
  • "Ik ben gestopt. Het lukt!"

Toegankelijk voor iedereen

Je hoeft niet graag te lezen om de brochure te begrijpen. Alle tips zijn geschreven in gemakkelijke woorden. Op die manier vindt iedereen er nuttige informatie en bruikbare tips in elke situatie. Naast notitiepagina’s zitten er ook heel wat afbeeldingen in. Het is een echt zakboekje.

Gebaseerd op echte getuigenissen

De brochure Ik voel me zoveel beter zonder tabak werd gerealiseerd op basis van de ervaringen van de tabakologen van Tabakstop, maar ook op basis van vele getuigenissen door rokers en ex-rokers. Je vindt ze op het getuigenissenplatform. Laat de jouwe ook na!

Het nut van begeleiding bij rookstop

Uit studies blijkt dat de kans op slagen stijgt als men professionele hulp combineert met farmacologische* hulp.

  • Stoppen met roken is zo moeilijk omdat een roker heel de tijd op zoek is naar een manier om de ontwenningssymptomen van het nicotinegemis te vermijden of verwijderen. Daar kunnen farmacologische hulpmiddelen goed bij helpen.
  • Daarnaast is een psychologische begeleiding en ondersteuning ook heel belangrijk. Roken is een aangeleerd gedrag, dat verschillende functies vervult in het leven van de roker. De begeleiding kan dat gedrag en die functies veranderen.

DOWNLOAD OF BESTEL DEZE BROCHURE GRATIS

Lees een getuigenis over tabak, of vertel ons de jouwe.

Silagy C, Lancaster T, Stead L, 2004.