De Belgische voetbalbond en Stichting tegen Kanker heten de supporters welkom in een rookvrij stadion!

vrijdag, 10 maart 2017

De Belgische voetbalbond (KBVB) verwelkomt de supporters voor de finale van de Beker van België op 18 maart aanstaande in een rookvrij Koning Boudewijnstadion. Deze rookvrije match zal de eerste zijn in een lange reeks. De volgende finalematchen van de Beker van België en van de nationale ploegen zullen hetzelfde voorbeeld volgen!

Volgens een enquête van de KBVB is 69% van de supporters helemaal te vinden voor de maatregel. Naast het rookverbod wil men ook overbrengen dat het mogelijk is om te stoppen met roken. Daarom zal de nadruk gelegd worden op de dienstverlening door Tabakstop aan rokers.

“We zijn heel blij met de samenwerking. Een rookvrij stadion is een sterk signaal dat jonge voetbalfans beschermt tegen tabaksverslaving. Bovendien worden supporters – een aanzienlijk deel van de Belgische bevolking – niet meer blootgesteld aan de gevaren voor de gezondheid en de ongemakken van passief roken tijdens de match. En supporters die graag willen stoppen, kunnen rekenen op de volle steun van Tabakstop. Samen tegen kanker!” vertelt Guido Poppelier, Public Affairs medewerker bij Stichting tegen Kanker.

Meer informatie >>