De Tabak-stop app, een gratis hulpmiddel voor dagelijkse steun

De Tabakstop app is een gratis tool die dagelijkse ondersteuning biedt aan iedereen die een rookvrij leven wil.

5 fases naar een rookvrij leven

Wanneer je de app downloadt, word je gevraagd een korte vragenlijst in te vullen om te zien waar je staat in het rookstopproces. De vragenlijst beoordeelt je gedrag, houding en motivatie. De app deelt je dan onder in een van de volgende vijf fasen: 

Fase 1: Ik ben niet van plan te stoppen met roken
Fase 2: Ik zou moeten stoppen, maar ik twijfel nog
Fase 3: Ik stop binnenkort met roken
Fase 4: Ik ben net gestopt
Fase 5: Ik ben al een tijdje gestopt

Daarna kan je beroep doen op verschillende interactieve tools. De app biedt ook gepersonaliseerde informatie, advies, technieken en mini-testjes.

De app stuurt je elke dag berichten om je te motiveren. Je voortgang kun je bijhouden in een dagboek. En aan het einde van elke maand maakt de app een rapport op met een overzicht van je evolutie.

De app richt zich niet uitsluitend tot mensen die willen stoppen met roken, maar is ook ontworpen om rokers die zich nog niet klaar voelen om te stoppen correct te informeren.

De applicatie is beschikbaar in de Google Play store en de App Store. Surf naar www.stoppenmetroken.be  met uw smartphone en klik op het logo van de Google of Apple store om de applicatie onmiddellijk te vinden.

U kunt uw oude e-mail resetten op het platform www.stoppenmetroken.be.

Een tool gebaseerd op de vroegere iCoach

De Tabakstop app is gebaseerd op de iCoach die werd ontwikkeld in het kader van de campagne “Ex-rokers zijn niet te stoppen”. Die campagne, de grootste die ooit door de Europese Commissie tegen tabak werd gevoerd, werd afgesloten in juli 2016. In tegenstelling tot de gebruikelijke campagnes, die focussen op de gevaren van tabak, spitste deze campagne zich op een positieve manier toe op de voordelen van een leven zonder tabak.

De iCoach heeft zijn doeltreffendheid bewezen. 37% van de mensen die na drie maanden gebruik van de iCoach hun rookgedrag evalueerden, is gestopt met roken.