Smartstop helpt de jongeren

“Ben je jonger dan 20 jaar en roken kotsbeu? SmartStop is dan het rookstopprogramma voor jou. SmartStop mixt de beste hulpmiddelen”

Rookstopbuddy

Hoe het marcheert, dat rookstopding? Om te beginnen moet je dit niet alleen doen. Je volgt het rookstopprogramma samen met een collega-roker die ook wilt stoppen, je rookstopbuddy. Hij of zij kan jou steunen als het lastig is. En omgekeerd natuurlijk.

Tabakoloog

Er is ook nog iemand anders: de tabakoloog. Dat is geen weirde figuur, wel een doodnormale ‘rookstopcoach’ die zo ongeveer alles weet over roken. En vooral hoe je ermee kan stoppen. Samen met je rookstopbuddy spreek je een vijftal keer af met deze tabakoloog. Om zo op jullie eigen tempo richting stoppen met roken te gaan.

SmartStop-app

En wat doe je tussen de sessies dan? Wat met je aansteker prutsen? Nope. Tussendoor is er de SmartStop-app. Via de app kan je in contact komen met andere jongeren die proberen te stoppen met roken. Als je zot wordt van de goesting krijg je een tip of kan je een bericht sturen naar je tabakoloog.

Of daag jezelf uit en test eens wat je weet over tabak in de quiz. O ja, nog handig: je kan zelf zien hoeveel geld je uitspaart door niet meer te roken. Nice.

Begin en lees meer info op de website van Smartstop.