Getuigenis

Minus

Deel jouw ervaring

Heb jij proberen stoppen met roken? Jouw verhaal kan anderen helpen!

Vertel het ons

De e-sigaret helpt mij om niet te roken
E-sigaret
Ik rook reeds een 7tal jaren en voelde vooral de laatste tijd de betekenis van het woord slaaf in verslaving. Het eerste waar ik aan dacht als ik wakker werd, was een sigaret. En ik gaf er steeds vaker aan toe. Hier voelde ik me echt slecht bij. 16 dagen geleden heb ik me een starterskit aangeschaft, samen met 4 flesjes met 3mg nicotine. Het anders inhaleren (DL) was wel even wennen, maar toch geen sigaret meer aangeraakt sinds ik ben beginnen dampen. Dit wil ik graag volhouden, want wat is het fijn niet meer te stinken.

Ik ben wel wat hevig aan het afbouwen. Ik zit nu al aan 1 mg nicotine met een selfmix. Ik lees vaak dat dat niet zo slim is te snel af te bouwen, maar ik vraag me eigenlijk af waarom. Ik heb zeker momenten dat ik zin heb om een sigaretje te roken of een gevoel van jaloerzie bij mijn rokende vrienden, maar dat keert snel als ik me bedenk hoe goed ik eigenlijk bezig ben en ik ben blij dat ik een alternatief heb voor deze moeilijke momenten. Ik vind het oké dat ik de sigaret soms mis. Dat hoort bij het stoppen, toch?

Aangezien ik verbaasd ben over hoe goed de e-sigaret me helpt bij het stoppen, ben ik minstens even verontwaardigd over de Maggie De Block-wet. Online kunnen bestellen heeft een drempelverlagend effect en dat is voor veel rokers die ook worstelen met een gevoel van schaamte een hindernis minder. Zeer spijtig.
29