Getuigenis

Marleen

Deel jouw ervaring

Heb jij proberen stoppen met roken? Jouw verhaal kan anderen helpen!

Vertel het ons

Meeste steun van lotgenoten via de blog.
Financiële voordelen
Van mijn 13de tot mijn 24ste heb ik gerookt.
Spijtig genoeg omwille van stress op mijn 37ste terug begonnen. En veel meer dan de eerste keer, lees ongeveer 25 sigaretten per dag.
Sinds begin september 2013 sukkelde ik met mijn luchtwegen, astmatische bronchitis en longontsteking. Voor de eerste keer in mijn leven ondervonden wat het is om geen lucht te krijgen. Creepy. Dokter raadde aan om te stoppen om kans op COPD te vermijden. Dus stoppen was de boodschap. En helaas na 3 weken stoppen met roken, kreeg ik het verdict COPD Gold II.
Dag op dag 10 maanden nadat ik gestopt was met roken, nieuwe diagnose van
longarts: geen COPD, wel astma. Veel geluk gehad. Dus neen, we roken NOOIT meer.
Ik ben zonder hulpmiddelen gestopt.
Mentaal heb ik veel steun gehad aan mijn partner die nog wel rookte, maar rekening hield met mijn stoppen.
Meeste steun heb ik gehad van de blog www.stoprokenblog.nl.

Deze mensen - lees lotgenoten - hebben mij er met momenten echt doorgesleurd. Want er zijn heel moeilijke momenten geweest. En niet zozeer in het begin, maar na enkele maanden zelfs dat de drang zo groot was, maar dat gaat over. Nu na bijna een jaar gestopt te zijn, is de drang er ook nog, maar is het meer een gedachte die opkomt en weer voorbij wandelt.
Voordelen van stoppen met roken: meer lucht, beter ruikende adem, wittere tanden, tot nu toe meer dan 2000 euro niet opgerookt. Alhoewel ik moet toegeven dat het uitgespaarde geld voor 1/3de naar nieuwe kleding gegaan is.
Sinds januari heb ik een beloningssysteem opgestart. 1/3 van het niet opgerookte geld = 2 euro stak ik per dag in een spaarpotje. Dat geld is voor extraatjes, zoals we zijn 2 dagen naar zee geweest op mijn kosten, we gaan 3 dagen naar zee als ik een jaar gestopt ben. Maar ook kleine beloningen zoals weekendabonnement op het Nieuwsblad, eens gaan eten.
1 groot nadeel: ben 11 kilo bijgekomen.

Maar dat is mijn volgend project. En dat gaat ook lukken, zeker weten. Mijn motto is: Yes we can !!!
44