Getuigenis

Marc

Deel jouw ervaring

Heb jij proberen stoppen met roken? Jouw verhaal kan anderen helpen!

Vertel het ons

Papa ruikt lekkerder !
Tabakstop
Ik was nog de enige roker in de familie. Ik maakte mijn sigaretten zelf met een machientje. Ik begon me o.a. ervan bewust te worden hoeveel tijd ik uiteindelijk aan het hele rookgebeuren (tabak kopen, filters kopen, sigaretten maken en ze uiteraard roken) verloor.
Bovendien weet je als roker dat het niet echt gezond is.

Ik wou er mee stoppen. Dit is volgens mij fundamenteel, zelf de wil hebben om te stoppen. Vervolgens een goede strategie hebben om het aan te pakken: hier wordt Tabakstop heel belangrijk. Jullie hebben de expertise om iemand vakkundig te begeleiden en jullie hebben dat ook gedaan via de goede raad van Christine (waarvoor nogmaals mijn dank).

Vandaag zijn we 5 maanden verder en ben ik al een maand zonder nicotinepleisters.
De eerste 4 maanden met de nicotinepleiters en de nicorette-spray waren zeer goed te verdragen. Vandaag, een maand zonder pleisters is het even moeilijk.
Maar moeilijk gaat ook en als het zeer zeer moeilijk wordt maak ik nog gebruik van de spray.
De momenten, dat ik niet de minste aandrang voel, worden groter.

Wat zeker geholpen heeft is het feit dat we alles (tabak, filters, machientjes) hier thuis verwijderd hebben.
Als ik toch in de verleiding kom dan moet ik maar denken aan alle geleverde inspanningen van de voorbije maanden en de gedachte dat allemaal opnieuw te moeten doen. Neen, dankuwel.
Balans: ik voel me beter, heb meer adem en ben veel alerter dan wanneer ik rookte en zoals mijn familieleden zeggen: papa ruikt lekkerder. Het is meer dan de moeite waard om het te proberen en wat mij betreft: ik hou gewoon vol.
Iedereen die het wil proberen: doe het gewoon en laat je goed begeleiden door de mensen van Tabakstop. Alle kandidaat-ex-rokers wens ik goede moed.
60