Getuigenis

Marc Bogaerts

Deel jouw ervaring

Heb jij proberen stoppen met roken? Jouw verhaal kan anderen helpen!

Vertel het ons

Zonder sigaret naar de Gentse feesten, dankzij Tabakstop
Gezondheidsvoordelen
Motivatie
Tabakstop
7 maart 2018. Ik bel naar het 0800-nummer dat op mijn pakje roltabak staat en krijg Anita aan de lijn. Een fijne babbel over de voetoperatie die mij te wachten staat en waardoor ik toch wel enkele weken niet naar buiten zal kunnen om te roken. Ik rook immers sedert mijn huwelijk 17 jaar geleden niet meer in huis en wil dit zo houden. Stoppen met roken lijkt mij dan ook de enige oplossing. Ik rook toch al 45 jaar zo'n 2 pakjes tabak per week en weet niet wat mij te wachten staat wanneer ik deze verslaving nu plots een halt zal toeroepen.

Anita geeft aan hoe het kan verlopen, geeft aan wat ik kan doen en vooral, belooft mij constante steun. Vooral dit laatste stelt mij gerust: ik sta er niet alleen voor.

Ik heb mijn laatste pakje tabak dan héél spaarzaam opgerookt. Eén week voor de operatie rookte ik mijn laatste sigaret. Op is op!!! De hulpmiddeltjes die ik van Anita aangereikt kreeg samen met de aanmoedigende gesprekken met haar, hielpen mij door de moeilijkste momenten. Vooral de Nicorette spray, die tot €50 werd terugbetaald door mijn ziekenkas, zorgde ervoor dat wanneer de goesting opkwam, mijn drang naar een sigaret vlug afnam.

We zijn nu 20 juli 2018. De operatie is achter de rug en geslaagd. Ik kan weer "gewoon" stappen en kan dus opnieuw "onder de mensen" komen: Ik heb al heel wat uurtjes op de Gentse Feesten gesleten deze week en ja, nog steeds zonder sigaret!!!

Wat ik in feite niet begrijp is waarom ik zo lang heb gewacht om te stoppen: ik voel mij héél wat fitter, heb meer adem en spaar toch jaarlijks zo'n €1000 uit! (Ik ben wel 5 kg verdikt maar daar ga ik ook nog iets aan doen!)

Bedankt Anita & Tabakstop!!!
62