Getuigenis

Laura

Deel jouw ervaring

Heb jij proberen stoppen met roken? Jouw verhaal kan anderen helpen!

Vertel het ons

Na meer dan 10 jaar roker te zijn vond ikzelf dat het tijd was om te stoppen. Mijn vriend rookt niet en door hem was ik al veel verminderd, maar ik vond nooit de moed om echt volledig te stoppen. Tot ik in november ik contact kwam met tabakshop, zij hielpen me beseffen dat ik echt wel klaar was om te stoppen. Ik had de helft van de tijd geen zin meer in een sigaret, ik vond het vuil en ik had rookschaamte. Toen hakte ik de knoop door, ik ging stoppen met champix, wat volgens de tabakoloog overbodig was omdat ik al weinig rookte en eerder een gewoonteroker en emotionele roker was. Ik besliste daarom om de helft van de voorgeschreven hoeveelheid champix te nemen. Ik ben gestopt op mijn mama haar 60e verjaardag en enkele dagen later was ik mijn pilletje champix vergeten nemen waardoor ik de dag erna volledig gestopt ben met champix te nemen.
Nu zijn we bijna 5 maand later en ben ik nog steeds gestopt. Ik heb moeilijke momenten gehad, maar ik heb er mij telkens door kunnen zetten om te denken aan de voordelen, om te denken aan de redenen waarom ik gestopt ben.
Voor de mensen die willen stoppen met roken heb ik als tip : bedenk goed waarom je wilt stoppen, je moet niet voor andere mensen stoppen, maar voor jezelf. Schrijf alle voordelen voor jou persoonlijk op, je toekomstvisie door te stoppen. En telkens als je een moeilijk moment heb kijk je daarnaar en denk je "dat zijn de redenen waarom ik wil stoppen, dat zijn de redenen waarom ik ga doorzetten". Stoppen met roken is moeilijk, maar het is het volledig waard. Ik voel me minder gestresseerd, gezonder en gewoonweg beter.
25