Getuigenis

Lara

Deel jouw ervaring

Heb jij proberen stoppen met roken? Jouw verhaal kan anderen helpen!

Vertel het ons

Ik heb me een jaar lang voorbereid op mijn stopdag
Gezonde levensstijl
Motivatie
Ik heb bijna jaar op voorhand een datum geprikt waarop ik tegen mezelf zei 'die dag stop ik met roken'.
De voorbereiding heeft een jaar geduurd en ik heb toen uiteindelijk erg veel gerookt, maar het heeft me enorm geholpen.
De uitverkoren dag was de dag dat ik terug thuis kwam na enkele maanden reizen.

Omdat ik op voorhand wist dat dit een moeilijke periode ging worden dacht ik: "het wordt toch al moeilijk, dan kan ik beter alles ineens doen".
Omdat de periode erna inderdaad moeilijk werd, heb ik toch enkele keren gezondigd. Ik had zo veel zin in een sigaret en ik vroeg aan vrienden/vriendinnen of ik een sigaret mocht. Ik trok van de sigaret maar het gevoel en de smaak vond ik erg vies en stelde me teleur. Dit heb ik enkele keren gedaan maar telkens werd ik teleurgesteld door mijn vroegere geliefde sigaret.

Achteraf bekeken heeft dit me enorm geholpen. Gezien het telkens een teleurstelling was, had ik er op den duur geen behoefte meer aan en als dat wel zo was bedacht ik me 'het zal toch teleurstellend zijn, dus waarom zou je het doen?'

Ik kan enkel stellen dat ik erg blij ben dat ik gestopt ben met roken, al kan ik het soms nog erg moeilijk hebben.
Het bijkomen in gewicht is inderdaad een nadeel maar dit is slechts tijdelijk. Ik zou het van mezelf ook een laf excuus vinden om daarvoor terug te beginnen roken terwijl we net voor een gezondere levensstijl gingen. Er zijn geen easy way outs; zowel niet voor stoppen met roken als voor gewichtstoename.

Succes en sterke!
Als ik het kan jij het ook!
23