Getuigenis

Kelly en Alexis

Deel jouw ervaring

Heb jij proberen stoppen met roken? Jouw verhaal kan anderen helpen!

Vertel het ons

Zwanger ... en dan begint de molen vanboven te draaien
Andere
Zou ge niet stoppen met roken?? Probeer toch te stoppen!
Meer zeiden mijn mama en partner de laatste tijd niet meer: zij heeft nooit gerookt en hij was bijna 2 jaar gestopt.
Wij waren voor kindjes aan het gaan en ze probeerden mij met man en macht te overtuigen, maar ik vond het nog niet nodig. Waarom stoppen?

8 juli 2013, DE dag die ik nooit vergeet, een positieve zwangerschapstest! Blij, heel blij, EINDELIJK ZWANGER na 1,5 jaar proberen.
Dan begint de molen vanboven te draaien: ik rook, en ik merk dat ik rook (hoesten, piepende adem, bij verkoudheden veel langer hoesten dan een niet-roker).
Waarom zou ik dan dat kleine wezentje in mijn buik, waar ik zo lang naar gehunkerd heb, verlangd en gewenst heb, wat ik bijna niet kon krijgen en waar we bijna de hoop voor opgegeven hadden om het ooit te gaan hebben, ziek maken met stinkende en giftige damp in dat kleine lijfje met die kleine longen, als mijn grote volwassen longen het al niet aan kunnen...

Ineens stoppen was geen optie, dat raden ze ten zeerste af bij een zwangerschap, maar op 1 week tijd, welgeteld op 15 juli 2013, heb ik mijn laatste sigaret uitgedaan, en het resterende pakje weggegeven, alle asbakken afgewassen, weggezet, aanstekers opgeruimd en die sigaretten zijn nooit meer in mijn buurt geweest, de asbakken komen niet meer uit de kast (iedereen een verbod gekregen om binnen te roken bij mijn dochter).
Zelfs Opi heeft in zijn eigen huis van mij een verbod gekregen om binnen te roken. Ze moeten buiten maar de lucht gaan vol blazen met vergif, niet mijn dochter!
En als je dan zo een klein vrolijk altijd goedgezind kindje ziet, dan weet ge gewoon, het is het allemaal waard geweest, en nu zou ik nog niet meer weten waarom ik ooit terug aan die vieze gewoonte zou beginnen!
Voor mij was: als mijn eigen dochter in mijn buik nog geen reden is om te stoppen, dan ga ik nooit geen reden meer hebben! En ze is het zeker en vast waard!!!
26