Getuigenis

Iris

Deel jouw ervaring

Heb jij proberen stoppen met roken? Jouw verhaal kan anderen helpen!

Vertel het ons

Stoppen doe je niet om iemand anders plezier te doen...
Gezondheidsvoordelen
Hallo!

Ik ben Iris en inmiddels 25 jaar. Van die 25 jaar heb ik 11 jaar gerookt. Gek, toch?!

Ik ben vrijwilliger voor Stichting tegen Kanker als lid van het organisatiecomité van Levensloop Sint-Truiden maar dat is zeker niet de reden waarom ik gestopt ben.
Er werd zoveel aan mijn hoofd gezaagd over het feit dat roken slecht is voor je lichaam en dat ik er beter mee zou stoppen, ze hadden gelijk natuurlijk.
Maar laten we eerlijk zijn, het is irritant als men continu zegt dat je MOET stoppen.
De anti-tabak campagne van Stichting tegen Kanker helpt wel, want ze zeggen niet dat je moet stoppen.
Ze geven wel veel informatie over wat roken met je doet, hoe je best kan stoppen en ze bieden zelfs steun in moeilijke tijden door de telefoonlijn van Tabakstop.

Stoppen met roken doe je pas wanneer je dit zelf 100 procent wil en niet om iemand anders een plezier te doen. Ik ben nu bijna een maand gestopt en ik heb het er niet echt moeilijk mee.

Waar ik wel last van heb, is de drang om te eten uit verveling. Dit kan je vermijden door een glas water te drinken of even te gaan sporten.
Ook als je zin hebt in een sigaret, gewoon niet toegeven en even iets anders doen want na een kwartier is de goesting al helemaal weg.

Mijn ademhaling is veel beter ondertussen en mijn migraine is weg ! Dat laatste was de reden waarom ik gestopt met roken, het was een trigger voor mijn migraine en dat heb je liever niet elke dag.

Ik ben geboren met eczeem en zal altijd een droge huid hebben maar mijn huid is zichtbaar verbeterd door te stoppen met roken.

Ik kan het dus echt aanraden om te stoppen met roken, maar doe het voor jezelf en dan komt het helemaal goed!

Gezonde groetjes,

Iris!
25