Getuigenis

Hans

Deel jouw ervaring

Heb jij proberen stoppen met roken? Jouw verhaal kan anderen helpen!

Vertel het ons

Ik heb "toevallig" de stap gezet.
E-sigaret
Tot eind vorig jaar was ik een forse roker, die elke dag een pakje van zowat 35 sigaretten kocht.

Ik besefte ook ten volle dat ik verslaafd was. Het moeilijkste waren de momenten waarop je niet kon roken. In de bioscoop, in de trein en in het vliegtuig.
Ik had ooit wel eens een paar pogingen ondernomen om te stoppen, maar die duurden nooit meer dan 2 of 3 dagen.

Tot een vriend me zijn elektronische sigaret liet zien. Een toestelletje, zo zei hij, dat hem hielp om minder sigaretten te roken.
De dag nadien stapte ik uit nieuwsgierigheid een winkel binnen waar ze e-sigaretten verkochten. Ik had op dat moment niet de bedoeling om te stoppen met roken.
De apparaatjes bleken verrassend goedkoop te zijn. 30 euro, en nog een paar euro's voor een flesje e-liquid, de vulling van het toestel zeg maar. Ik koos voor cappuccinosmaak.

In mijn pakje zaten nog 3 sigaretten. Ik heb die in de loop van de dag nog opgerookt en sindsdien geen enkele sigaret meer aangeraakt.

Ondertussen ben ik al 6 weken "clean." Het opvallende vind ik zelf dat ik op het moment dat ik de winkel binnenstapte niet de bedoeling had om te stoppen met roken.
Maar het ging vanzelf. Geen slecht humeur, geen lichamelijk ongemak.

Nu ben ik trots en blij dat ik (toevallig) de stap gezet heb.
Ik zie ook steeds meer voordelen. Geen stinkende kleren, je kan dampen in de auto zonder geurhinder, het is fors goedkoper én mijn gezondheid zal er wellicht veel voordeel bij ondervinden. Bovendien kan ik rustig bij de rokers gaan staan zonder dat ik zelf hunker naar een sigaret.

Ik hoop alleen dat de overheid op termijn de mensen die overgestapt zijn niet zal bestraffen door de prijs op te drijven.

45