Getuigenis

Els

Deel jouw ervaring

Heb jij proberen stoppen met roken? Jouw verhaal kan anderen helpen!

Vertel het ons

Vapen werkt echt om te stoppen met roken
E-sigaret
Ik ben nu 65.
6 jaar geleden vroeg ik mij af hoe vapen werkt. Ik kwam toevallig langs een vaporshop en ben impulsief binnengestapt. Eigenlijk vond ik het spannend. Ik kocht meteen een kleine e-sigaret met tabaksmaak en met een nicotinegehalte van 12%.
Als roker wilde ik geen "smaakjes", wel wou ik het gevoel behouden dat ik nog een sigaret rookte.

Daarna ben ik met een vriendin iets gaan drinken op een terrasje en heb gevaped. Dit was even wennen, maar het voelde oké. Een terrasje doen zonder een sigaret, dat zou ik voordien niet "gezellig" gevonden hebben! Mijn sigaretten zaten in mijn handtas, en zoals altijd had ik een reservepak in de auto.. je weet maar nooit he..

Thuis lag er een "sloef" in de kast. Ik heb geen sigaret meer aangeraakt, ik had er dankzij de e-sigaret geen nood meer aan.
De sigaretten zijn er lange tijd blijven liggen tot ik deze veel later heb weggegeven. Ik had geen enkel probleem om de overstap naar vapen te maken.
Ik was een roker gedurende 40 jaar, elke dag. Ik zou naar de nachtwinkel gereden zijn als ik zonder sigaretten zat.. hoe erg is dat?

Ik ben snel overgestapt van 12% nicotine naar lagere gehalten. In stappen, soms al na een week. Ik kon er niet van over dat ik hier geen enkel probleem mee had, maar het werkte.
Natuurlijk moest ik de batterij opladen en naar een shop gaan voor de benodigdheden.
Een andere "noodzaak". Ik kocht zelfs een 2de e-sigaret om reserve te hebben.

Na 3 maanden had ik de moed om naar 0% nicotine te zakken.. wel met een zekerheid van een flesje met 3% in voorraad.
0% geen probleem. Na 2 weken op 0% voelde ik mij wat belachelijk..Waar was ik mee bezig ? Dingen inhaleren die met tabak of nicotine niets meer te maken hadden?

En gestopt zonder enig probleem. E-sigaretten weg. De nood om te roken was ook weg.

Vapen werkt echt! Succes!! Het loont de moeite.
65