Getuigenis

Els

Deel jouw ervaring

Heb jij proberen stoppen met roken? Jouw verhaal kan anderen helpen!

Vertel het ons

Blijven plakken!
Hervallen
Tabakstop
Via medicatie
Derde keer, goeie keer?
Op 18/3/2019 was ik redelijk succesvol gestopt met roken met plakkers. Helaas, bleef ik maar plakken aan die plakkers. Uiteindelijk was ik 8 maanden gestopt toen ik de strijd verloor...
Ik werd gek van mezelf en nam uiteindelijk contact opgenomen met Tabakstop. Dankzij Benedicte van Tabakstop vond ik op korte tijd terug de motivatie om opnieuw te stoppen met roken? Op 18/12/2019 zette ik opnieuw de stap. Helaas gebeurde er toen in mijn privé leven zaken die iedereen overstag zouden laten gaan vrees ik. Dus dat herval kon ik mezelf nog wel vergeven. Maar feit was, ik hing er wéér aan! Ik besprak met Benedicte andere mogelijkheden dan de plakkers. Sinds 1 april ben ik opnieuw gestopt, met champix deze keer. Het gaat redelijk goed, al heb ik wel last van brandend maagzuur en kan ik minder koffie verdragen. :)

Ik heb ook een echt ritueel gedaan om me te helpen dat dit echt de laatste keer mag zijn dat ik moet stoppen. Ik ben naar het graf van mijn vader gegaan en heb daar plechtig beloofd dat ik niet meer zal roken en gevraagd of hij me daarbij kan helpen. En geloof het of niet, maar deze belofte heeft me al een paar keer tegengehouden als ik weer heel sterke drang voelde. En elke dag geniet ik van zuivere lucht, meer energie, geen rochels meer, geen stank meer, geldbesparing,... (ik mag elke week 7 win for lives kopen en dan bespaar ik nog!!!! :) ) en ik hoef niet meer stiekem te doen!

Duimen maar dat het nu goed blijft gaan.

In elk geval plan ik vanaf 1/5/2020 ook een offensief tegen de extra kilo's die er helaas wel zijn bijgekomen door 3x op rij te stoppen met roken. Maar ik begin terug in mezelf te geloven! Ik kan dit! En jij kan dit ook. Je moet gewoon de juiste hulp vinden en de juiste mindset en dan ben je niet meer tegen te houden. :)

Een blije ex roker :)
51