Getuigenis

Brusselsx

Deel jouw ervaring

Heb jij proberen stoppen met roken? Jouw verhaal kan anderen helpen!

Vertel het ons

Een tandvleesontsteking heeft mij doen stoppen met roken
Gezondheidsvoordelen
Motivatie
Tabakstop
De afgelopen 40 jaar heb ik gerookt met intervallen waarin ik op eigen kracht stopte met roken. De laatste 8 jaar rookte ik weer heftig. Een tandvleesontsteking in India en de uitleg van een parodontoloog* over de impact van tabak op tandvlees heeft mij doen stoppen.

Op aanraden van de parodontoloog heb ik de Tabakstop-website geraadpleegd, de Tabakstop-app geïnstalleerd en ik heb een aantal keren telefonische begeleiding gehad.

Sinds 6.5 maand rook ik nu niet meer. Dit is de eerste keer dat ik stop met hulp van buitenaf. Vooral de feitelijke informatie die Tabakstop geeft en de mogelijkheid vragen te stellen hebben mij veel gesteund.

Ik ben vaak alleen gestopt zonder enige kennis over de werkelijke effecten die tabak heeft op het lichaam. Even vaak ben ik weer gaan roken, door mijn gebrek aan kennis was er nauwelijks een limiet.

Dit keer heb ik het grondiger aangepakt en dankzij o.a. feitelijke informatie van Tabakstop en een eigen ervaring heb ik meer kennis over de heimelijke effecten die tabak heeft.

Na een maand kon ik mijn dwang om te roken niet beheersen en heb ik sigaartjes gekocht. Het eerste sigaartje smaakte vies. Ik voelde de nicotine en andere stoffen geleidelijk aan mijn hoofd binnenkomen. Het was net een siroop die mijn hersenen binnenstroomde en een licht verdovend en verslappend effect gaf. Ik heb het pakje snel weggegooid...

Dit bewustzijn helpt mij nu 6.5 maanden niet te roken. Maar de uitdaging bij stoppen met roken, is het volhouden op de lange termijn. Ik vertrouw erop dat mijn meest recente ervaring met tabak en het bewustzijn over de verborgen schadelijke effecten van tabak mij op langere termijn stimuleren niet te roken.


59

* Een parodontoloog behandelt ziekten van het tandvlees en het onderliggend bot.