Getuigenis

Bart

Deel jouw ervaring

Heb jij proberen stoppen met roken? Jouw verhaal kan anderen helpen!

Vertel het ons

Samen met de tabakoloog hebben we de juiste manier gezocht.
Tabakstop
Ik rookte ongeveer een 25-tal sigaretten per dag en dit al ongeveer 30 jaar.
Ik liep al een tijdje rond met de gedachte om te stoppen met roken.
Uiteindelijk heb ik dan toch contact opgenomen met de tabakstoplijn. Hier heb ik meer uitleg gekregen over de verschillende manieren om te stoppen met roken. Ik heb gekozen om te proberen te stoppen onder telefonische begeleiding van een tabakoloog en heb me hiervoor ingeschreven.
Samen met de tabakoloog hebben we de voor mij juiste manier gezocht : dit was een combinatie van nicotinepleisters, nicotinetabletten en eventueel een e-sigaret.
Ik heb alles in huis gehaald en zelf een datum geprikt om effectief te stoppen. Die dag (dag na mijn verjaardag) ben ik begonnen met pleisters te kleven en met nicotinetabletjes. Dit heb ik ongeveer een 4-tal weken volgehouden en vanaf dan ben ik de pilletjes en de pleisters vergeten. Toen ik merkte dat ik dit kon zonder een nicotinevervanger ben ik gewoon gestopt met alles.
Regelmatig kreeg ik telefoon van mijn tabakoloog (Marie-Anne) en zij heeft mij geholpen om te blijven stoppen.
Af en toe heb ik nog wel zin in een sigaret, maar bedenk dan bij mezelf 'Ik heb het nu al zo lang volgehouden( ondertussen al meer dan 100 dagen) waarom zou ik deze inspanning zo maar teniet doen door een sigaret te roken.
Hopelijk kan deze gedachte me blijven stimuleren om een ex-roker te blijven !!
Bedankt iedereen voor de steun die ik van jullie kreeg.
49