Icoach, een gratis digitale tool om "JA" te zeggen tegen een rookvrij leven!

De iCoach zal de hele zomer in onderhoud zijn. Onze excuses voor eventuele ongemakken. Onze tabakologen staan wel voor u klaar!


Ben jij ook niet te stoppen?

iCoach is een digitaal coachingplatform voor iedereen die een rookvrij leven tegemoet wil gaan. De tool is gratis beschikbaar in de 22 officiële talen van de EU.

Zijn doeltreffendheid heeft iCoach al bewezen. 37% van de mensen, die na drie maanden hun rookgedrag evalueren, melden dat ze zijn gestopt met roken.

iCoach is er niet alleen voor mensen die onmiddellijk willen stoppen. Het informeert je ook als je nog niet helemaal klaar bent om je laatste peuk uit te drukken. iCoach helpt ook diegene die al gestopt zijn om hun rookvrij leven vol te houden.

iCoach: 5 fases naar een rookvrij leven

Je wordt gevraagd een korte vragenlijst in te vullen om te zien waar je staat in het stoppen met roken proces. De vragenlijst beoordeelt je gedrag, houding en motivatie. Vervolgens beland je in een van de volgende vijf fasen:

Fase 1: Ik ben niet van plan te stoppen met roken
Fase 2: Ik zou moeten stoppen, maar ik twijfel nog
Fase 3: Ik stop binnenkort met roken
Fase 4: Ik ben net gestopt
Fase 5: Ik ben al een tijdje gestopt

Het programma begeleidt je met behulp van interactieve tools. Het biedt gepersonaliseerde informatie, advies, technieken en mini-testjes. Je krijgt elke dag een e-mail om je te motiveren en je aan je doel te herinneren. Je voortgang kun je bijhouden in een dagboek. En aan het einde van elke maand maakt iCoach een rapport op met een overzicht van je voortgang.

Meer informatie.

De iCoach werd ontwikkeld in het kader van de campagne "Ex-rokers zijn niet te stoppen". De campagne, de grootste die ooit door de Europese Commissie tegen tabak werd gevoerd, is op meer dan één manier origineel. In tegenstelling tot de gebruikelijke campagnes die focussen op de gevaren van tabak, spitst deze campagne zich toe op de voordelen van een leven zonder tabak.

Er is geen ronkende retoriek nodig om aan te tonen dat ex-rokers beter leven, meer geld hebben en gezonder zijn dan rokers! Iedereen ziet duidelijk het voordeel in van een leven zonder tabak, maar toch blijft het effectief stoppen een moeilijke oefening zonder betrouwbare hulp.

Hier verschijnt iCoach ten tonele, de tweede originele peiler van deze campagne die al bijna 400.000 rokers in Europa heeft weten te overtuigen!